Habitat

Habitat Festival overspoelt ook deze zomer weer de grasvelden van Alma III op zaterdag 4 augustus. Hét zomerfestival van mijnLeuven bundelt muziek, kunst en ondernemerschap tot een creatieve oase van alles wat zweeft rond jongerencultuur. Ook de vierde editie belooft een inspirerende dag te zijn met overdag én ’s nachts een eb en vloed aan workshops en talks, DJ-sets en kunstexposities in allerlei vormen.

Wat kan je verwachten?

De muziek van morgen ontdek je verspreid over de twee podia, van funk tot house, drum ‘n’ bass, hiphop, grime & soul. Je krijgt er internationale namen en trendzettende muziekplatformen uit eigen land voorgeschoteld. Muziek hoor je van Jamie Tiller, Kromestar, Project Pablo, Jay Mng, Kontakt, Cup Of Tea, Antico en Illament & Hassel.

De Serre is dan weer de plek voor boeiende talks die het thema overvloed vanuit verschillende invalshoeken zullen belichten. Denk aan overvloed in ruimte, overvloed bij jongeren en overvloed in kunst en muziek. Habitat Festival vormt deze zomer het klankbord voor dit uitdagende onderwerp. Interessante gasten uit verschillende sectoren komen hun ervaringen en tips delen en gaan in discussie met de Leuvense jongeren.

Tussendoor zorgen fotografe Aurélie Bayad en installatiekunstenares Ines Fiegert voor een kunstzinnig belevenis op Habitat. Daarnaast geven vier getalenteerde, jonge kunstenaars uit het Leuvense ook hun kijk op het thema overvloed. Zet je schrap voor een reeks interactieve performances die je ogen, oren en hersenen zullen prikkelen.

Praktisch

  • zaterdag 4 augustus
  • vanaf 14u
  • op het grasveld voor ALMA III (terreinen sportkot)
  • het festival is gratis

MEEWERKEN AAN HABITAT?

Wil je graag deel uitmaken van Habitat en bouwen aan het nieuwe zomerfestival voor en door Leuvense jongeren?

Dan kan je jezelf kandidaat stellen voor het organisatieteam. Let wel, dat kan niet het hele jaar door. Houd de oproepen van Habitat daarom goed in de gaten. Normaal gezien zal je tijdens de herfstmaanden een nieuwe oproep zien verschijnen.

Wil je niet wachten tot dan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de organisatie, wie weet kan je op een andere manier al een steentje bijdragen. Realiseer je bijvoorbeeld graag jouw project of idee op het festival? Wil je graag komen helden tijdens de opbouw of het festival zelf? Of ben je meer geïnteresseerd in een specifiek onderdeel van de voorbereiding van het festival? Stuur een bericht en laat het ons weten.

Blijf je graag op de hoogte van het festival? Like Habitat op Facebook en check regelmatig de Habitat-website.

Habitat Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de sterke steun van Leuvenement vzw en KU Leuven, daarnaast krijgt het organisatieteam deskundige feedback van Het Depot.

Een vraag? Dat mag!

Maureen Pierloz

Kabinet J, participatie, scholenwerking, jeugdwerk, Jammin' with Fonske, Habitat
016 27 27 68