Habitat

Habitat is een project van mijnLeuven waarbij jongeren de kans krijgen een festival voor en door jongeren te realiseren. Jaarlijks gaan 10 jongeren aan de slag met een festivalbudget, een groene locatie vlakbij het centrum van de stad en een hele hoop frisse ideeën. Ze krijgen intensieve begeleiding van mijnLeuven, workshops met experts uit de sector en een netwerk aan interessante contacten. Het doel: een fantastisch festival neerzetten en onderweg leren hoe dat nu net gebeurt.

Wat kan je verwachten?

HABITAT bundelt muziek, kunst en ondernemerschap tot een gratis festival. Op zaterdag 4 augustus 2018 kan je aan Alma III terecht voor alles wat zweeft rond creatieve jongerencultuur. HABITAT is zo hét Leuvense zomerfestival voor en door jongeren, het zet doeners in de verf via een veelheid aan interventies.

Op de openluchttentoonstelling ontdek je jong, multidisciplinair talent van eigen bodem. Feesten doe je in het groene amfitheater, het huis voor alle internationale artiesten. Toch eerder benieuwd naar trendzettende muziekplatformen uit eigen land? Dan kan je terecht op het ‘Zelfkweek’-podium. De inspiratietrailer is de plek voor boeiende panelgesprekken met een diversiteit aan interessante gasten, daarnaast krijg je een stevige portie cultuur met open jams en slam poetry.

HABITAT is daarnaast ook een festival met duurzame saus

. Want eten doe je aan één van de

vernieuwende, vegetarische foodconcepten

. Ons team heeft alvast de smaak te pakken.

MEEWERKEN AAN HABITAT?

Wil je graag deel uitmaken van Habitat en bouwen aan het nieuwe zomerfestival voor en door Leuvense jongeren?

Dan kan je jezelf kandidaat stellen voor het organisatieteam. Let wel, dat kan niet het hele jaar door. Houd de oproepen van Habitat daarom goed in de gaten. Normaal gezien zal je tijdens de herfstmaanden een nieuwe oproep zien verschijnen.

Wil je niet wachten tot dan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de organisatie, wie weet kan je op een andere manier al een steentje bijdragen. Realiseer je bijvoorbeeld graag jouw project of idee op het festival? Wil je graag komen helden tijdens de opbouw of het festival zelf? Of ben je meer geïnteresseerd in een specifiek onderdeel van de voorbereiding van het festival? Stuur een bericht en laat het ons weten.

Blijf je graag op de hoogte van het festival? Like Habitat op Facebook en check regelmatig de Habitat-website.

Habitat Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de sterke steun van Leuvenement vzw en KU Leuven, daarnaast krijgt het organisatieteam deskundige feedback van Het Depot.

Een vraag? Dat mag!

Maureen Pierloz

Kabinet J, participatie, scholenwerking, jeugdwerk, Jammin' with Fonske, Habitat
016 27 27 68