De Start-Up

De Start-Up is een krachtig traject waarbij je samen met anderen je droom zelf in handen neemt en een idee uitwerkt tot een sterk merk. Van september 2018 tot september 2019 ga je experimenteren, scherp je je skills aan en proef je van een eigen onderneming. De Start-Up prikkelt je creativiteit en wakkert je ondernemersdromen aan. De centrale insteek in dit verhaal: ambacht.

Begint het al te kriebelen?

Heb jij een passie voor ambachten en het zelf maken van dingen? Droom je ervan je eigen juwelen, meubels of soundsystem in elkaar te knutselen en er de markt mee onveilig te maken? Elk idee is prachtig, zolang je het zelf wilt maken. Want vooral door zelf te doen en te experimenteren, leer jij hoe jouw onderneming een straf merk op de markt wordt. Grijp je kans en stamp je eigen zaak uit de grond!

Ben je al overtuigd? Via de knop hieronder kan je je inschrijven. Of kom naar de infoavond waar we alles uit de doeken doen!

Het traject

Een jaar lang ga je met een team van experten en coaches aan de slag en wordt je ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. We komen regelmatig bij elkaar, brainstormen over ideeën en gaan in gesprek met ervaren ondernemers. Coaching, ondersteuning van mensen in het werkveld en vormingen door rasechte ondernemers, alles komt aan bod! Een stevig traject waar jij je tanden in zet en waarbij je stap voor stap je eigen start-up uit de grond stampt.

De planning:

 • Infoavond: vrijdag 28 september // 19u30 // STADHUIS
  Maak kennis met mijnLeuven, ontdek de plannen en schrijf je vol overtuiging in voor de Start-Up.
  Check HIER het facebookevenement en zet je ineens op aanwezig!
 • Deadline inschrijvingen: maandag 1 oktober // 23u59
  Moest je er nog een nachtje over slapen? No problemo, maar laat nu al die twijfel varen!
 • Kick-off: woensdag 3 oktober // 14u00 // STADHUIS
  We leren elkaar kennen en starten met een eerste brainstormsessie.
 • Startweekend: vrijdag 12 oktober t.e.m. zondag 14 oktober // 't Kasteeltje, Wijgmaal
  We verdiepen ons in de ondernemerswereld en vormen de echte start-ups!
 • Makersdagen: maandag 29 oktober en dinsdag 30 oktober // STELPLAATS
  Tijd voor actie: we gaan serieus aan de slag en beginnen aan de creatie van ons product.
 • Bootcamp: vrijdag 6 april t.e.m. zondag 8 april // locatie tba
  We hebben ons helemaal vastgebeten in onze start-ups. Tijd om onze skills te verfijnen en ons merk en product verder uit diepen en te finetunen.

Zij gingen jou voor

Ook in 2016 en 2017 stampten verschillende jongeren een aantal start-ups uit de grond. Laat je gerust inspireren!

SPAAK

De oude stadsfiets terug tot leven gebracht. Lekker opvallend in een fris, nieuw jasje. Met een low budget-aanpak levert SPAAK stuk voor stuk unieke fietsen af voor de liefhebber van het betere rijwiel.


Casa Di Lupo

Fashionable en eigenwijs streetwear label, met nét dat tikkeltje meer. Unieke prints en stijlvol design. "Leuven's newest fashion brand, established in 2017."

District 3K

Gamer for life? District 3K bouwt aan een Leuvense gaming-community met LAN-party’s in downtown Leuven.

www.district3k.be


BASSIK

Bassik pimpt duurzame basics tot unieke artworks, met de hand. Voor bewuste fashionista’s die helemaal weg zijn van unieke en dromerige t-shirts.


Mirano Designs

Mirano Designs is the newest streetwear family on the block. Met een focus op minimalistische freshness, keert Mirano Designs terug naar de essentie.

www.miranodesigns.com

Josa Games

Uitdagende en verslavende mobiele games voor de indie gamer on the road. Eenvoudig maar elegant, met knap minimalistisch artwork.

Difilia

Oude kleren upcyclen tot modieuze haarbanden, oversized rekkers of ander hippe wannahaves? De seventies zijn hélemaal terug bij Difilia. En dat allemaal met unieke vintage van op zolder.


Helemaal overtuigd? Schrijf je dan snel in!


Blijf je graag op de hoogte van De Start-Up? Volg mijnLeuven op Facebook en Instagram en stay in the loop!


Een vraag? Die beantwoorden we graag!

Janosh Ams

Street art, skate/blade/bmx, Stadhuis, projectondersteuning
0484 95 84 67