Onze locaties

mijnLeuven beschikt over twee locaties in centrum Leuven: Jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat) en het Stadhuis (Naamsestraat).

Op beide locaties stellen wij ruimte ter beschikking waar jij jouw jongerenactiviteiten kan organiseren. Vergaderingen, concerten, feestjes of repetities, ... Kleinschalige bijeenkomst of grootse gettogether, je vindt bij ons plek voor 2 tot 150 jongeren!

mijnLeuven heeft ook een fijne samenwerking met het OPEK, waardoor je - mits onze goedkeuring (met als belangrijke voorwaarde dat je project er een is voor én door jongeren en het een artistieke of creatieve insteek heeft) - hun daklokaal kan huren aan een sterk verminderde prijs.

Meer info over onze locaties hieronder!

Jeugdcentrum Vleugel F

Je vindt Jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat 61a) naast de Romaanse poort, pál tegenover de Carrefour Express. Je herkent ons aan onze appelblauwezeegroene voordeur en poort, die je doorloopt om via onze binnenkoer onze verhuurlocaties te bereiken.

Praktisch:

  • Je kan de lokalen in Jeugdcentrum Vleugel F dagelijks gebruiken van 8u30 t.e.m. maximaal 0u45;
  • Na gebruik ruim je zelf je lokaal op;
  • Een beamer kan je gratis reserveren, als je dat vermeldt in je aanvraag;
  • In elk lokaal kan je koffie, thee en water aanvragen tegen betaling;
  • Je mag enkel drank van het jeugdcentrum verbruiken. De kostprijs voor jou als organisator is €1.00 voor frisdrank en €1.20 voor bier. Je maximale verkoopprijs is €1.50 voor beide;
  • Extra ondersteuning voor je activiteit krijg je gratis en voor niets van mijnLeuven! Meer info vind je bij Advies & Centen.

Huur de lokalen van Jeugdcentrum Vleugel F!

Stadhuis

Stadhuis (Naamsestraat 3) is de nieuwste stek van mijnLeuven. Je vindt ons pál tegenover de Vangrootloon-bakkerij. We kaapten een van de zijvleugels van het historisch stadhuis en bouwden die om tot een plek waar jongeren kunnen hangen of vergaderen, maar ook van alles kunnen organiseren. In het bijzonder is het Stadhuis een huis voor jonge Leuvense ondernemers en jongeren met plannen.

Concreet bestaat het Stadhuis uit drie ruimtes: STAM (gelijkvloers), LAB (tweede verdieping) en DAK (derde verdieping). STAM is een gezellige ontmoetingsplek, LAB een grote atelierruimte en DAK een hippe co-workingspace.

Meer info? Een workshop organiseren in het LAB? Een dj-set draaien in STAM? Neem contact met Ine, via ine@mijnleuven.be en zij helpt je verder.

Huur daklokaal OPEK aan verminderde prijs

Daklokaal OPEK mét korting

OPEK en mijnLeuven slaan de handen in elkaar om meer toegankelijke en laagdrempelige ruimte voor jongeren te creëren. Daarom stelt het OPEK hun daklokaal sinds 2017 tien avonden per jaar open voor jongeren die een artistieke of culturele activiteit willen organiseren en dat aan een sterk verlaagde prijs van slechts 30 euro!

Praktisch:

  • Je kan het daklokaal van OPEK dagelijks gebruiken van 9 uur tot en met 1 uur;
  • Na gebruik ruim je zelf je lokaal op;
  • OPEK rekent een vergoeding aan van 30 EUR per dagdeel; en beslist naargelang je activiteit of je een kuisploeg inschakelt (aan 50 EUR) of zelf kuist;
  • Je mag zelf je drank en materiaal voorzien;
  • Er geldt een limiet op het geluidsniveau van 85 dBa (Laeq 15 min);
  • Wil je gebruik maken van deze regeling, dan mail je eerst je concept door naar jochen@mijnLeuven.be. Bij een positief advies van mijnLeuven volgt OPEK je verhuur verder op, en krijg je bericht van OPEK.
  • Extra ondersteuning voor je activiteit krijg je gratis en voor niets van mijnLeuven! Meer info vind je bij Advies & Centen.