Mijn Leuven

Home | Contact | wwweetjes | mijnHoroscoop | Gezocht!

Mijn Leuven: Jongeren

Inhoud

Van lego tot monument!

Samen met een kunstenaar en mijnLeuven zochten een aantal enthousiaste leerlingen van het Miniemeninstituut een leuke manier om het fantastische Artefact Festival 'A City Shaped' in de kijker te zetten op hun school. Dit filmpje is daarvan het resultaat, met dank aan Sammy!

Het Artefact Festival 2013 staat geheel in het teken van ecologie en duurzame (stads)ontwikkeling. Eén van de kunstenaars die te zien zal zijn is Luc Deleu. Hij heeft zijn ideale duurzame gebouwen ontworpen en uitgevoerd in legoblokjes. Eén van deze werken is een obelisk en dus een monument. We zijn op dit idee verder gegaan, ontwierpen onze eigen monumenten in lego en zijn ze daarna ook echt gaan uitvoeren op een geschikte plek in de stad. We gebruikten kartonnen dozen als bouwstenen. We lieten ons dus inspireren door Luc Deleu om zelf creatief aan de slag te gaan en Artefact onder de aandacht te brengen in het Miniemeninstituut!

Wil je graag samen met mijnLeuven naar Artefact?
Dat kan op vrijdag 22 februari 2013 om 19u. (Rondleiding voorzien!)

Schrijf je dan snel in op hans.dockx@leuven.be of facebookbericht aan Hans MijnLeuven!!

Monumeniemen from jeugdcentrum Vleugel F on Vimeo.


In totaal zullen er een 20-tal installaties en multimedia kunstwerken te bewonderen zijn op het festival. Van lego gebouwen over de soundtrack van de WTC torens, tot  gemanipuleerde duiven, ideale sloppenwijken en machientjes om stroom op te wekken op de tram... Om maar enkele voorbeelden te noemen.